crysy
355 poze   3013 vizite

Despre rasa rottweiler

Rottweiler-ul este un câine cu o personalitate puternică. Este calm, ușor de dresat și educat, curajos și devotat proprietarului și familiei sale. Este un câine extrem de protector, apărându-și familia cu înverșunare. Sunt luptători puternici, care par a fi imuni la durere. Sobru, ponderat, loial, sigur pe sine, Rottweiler-ul necesită stăpâni care îl pot domina și manipula. Dresajul ferm și meticulos este esențial pentru acest câine, altfel puteți sfârși prin a avea un câine extrem de puternic, independent și peste măsură de agresiv. Este un câine de pază nativ, cu un caracter blând și ușor de cizelat. Sunt foarte inteligenți și și-au dovedit abilitățile in cadrul instituțiilor polițienești, militare sau vamale de-a lungul multor secole. Acest câine necesită multă companie și timp pentru socializare pentru a avea cu adevărat un exemplar reușit. Prietenii și rudele familiei sunt, în general, primiți cu entuziasm. Străinii nu pot trece mai aproape de trotuar. Lătratul este adesea rezervat pentru intrușii nedoriți. Potrivit standardului FCI, Rottweilerii sunt blânzi, calmi în etapa de bază, iubitori de copii, foarte devotați, ascultători și dornici să învețe lucruri noi și să lucreze. Aspectul lor este natural și rustic, comportamentul lor sigur de sine, echilibrat și neînfricat. Ei reacționează în mediul lor cu mare atenție. American Kennel Club spune că este în esență un câine calm, încrezător și curajos, cu rezerva că nu se împrietenește ușor cu străinii. Un Rottweiler este întotdeauna sigur pe sine. Manifestă o mare dorință de a proteja casa și familia și este un câine inteligent, cu o duritate extremă și adaptabilitate, cu o voință puternică de a lucra, ceea ce îl face potrivit mai ales ca și companion, pază sau câine utilitar. Rottweilerii sunt o rasă de câini puternici, cu o bună dezvoltare genetică a instinctelor de pază . Ca la orice rasă, comportamentul potențial periculos este, de obicei, rezultatul educației iresponsabile a proprietarului, a tratamentului plin de abuzuri, neglijare sau lipsei de socializare. Experții recomandă ca acești câini să beneficieze de instruire și socializare extinsă, lucruri esențiale pentru toți Rottweilerii. Potrivit AKC, Rottweilerii iubesc persoanele din anturajul lor și pot să se comporte într-un mod comic spre deliciul familiei și prietenilor, dar sunt, de asemenea, foarte protectori cu teritoriul lor și nu agreează străinii. Rottweilerii au nevoie de atenție în formare și de multă, multă socializare. Rottweilerilor nu le face bine să stea legați timp îndelungat. Ei sunt câini de lucru și necesită o ocupație, de aceea nu se recomandă acest câine oricui.rottweilerul este un caine foarte bun pentru paza datorita calitailor lui native de a proteja si a domina teritoriul sau.
Rottweiler-ul este un câine de talie medie, de culoare neagră cu pete ruginii pe obraji și bot, labe și membre.Crescătorii de Rottweiler vizează un câine de o mare forță , negru acoperit cu marcaje clar definite - așa zisele puncte de foc-, a căror putere și aspect nu duce lipsă de noblețe și care este deosebit de bine adaptat pentru a fi un câine de companie, serviciu sau de lucru. Există și o varietate de Rottweiler roșie (roșcată) cu pete maron. Blana sa este formată din fire de păr de lungime medie, drepte și destul de aspre. Capul câinelui este lat cu un bot rotunjit, bine dezvoltat și urechi triunghiulare, lăsate. Nasul (trufa) este mare și negru. Ochii sunt de culoare închisă, cu o expresie de loialitate și bunăvoință. Buzele sunt negre, iar mucoasa lor este pigmentata. Corpul acestui câine este masiv și puternic, musculos și atletic. Rottweiler-ul poseda o forță considerabilă și prezintă un piept adânc și lat. Coada este tăiată (scurtată în lungime) rămânând una sau două vertebre coccigiene (piese osoase ale coloanei vertebrale). Dacă este prezentă coada este butucănoasă. Amputarea este interzisă în Germania, Marea Britanie și alte câteva țări. Rottweiler-ii sunt adesea născuți cu pinteni la nivelul membrelor posterioare, care sunt amputați, de regula, odata cu coada. Se susține că ar exista doua tipuri de câini Rottweiler: 1.Rottweiler-ul german se pare că este mai scund, mai îndesat și are un cap mai mare și mai butucănos; 2.Rottweiler-ul american este mai înalt, cu picioarele mai lungi și cu capul mai puțin butucănos. În orice caz, sunt crescători care fac selecții urmărind standardul german, care este în afara celui recunoscut de AKC, în timp ce alții fac selecții urmărind standardul american, acceptat de AKC. Adultul de Rottweiler are în medie 61-69 cm înălțime la mascul și 56-63 cm la femela. Masa corporală este de 43-59 kg la mascul și de 38-52 kg la femelă.


Talie si greutate

inaltime la greaban
greutate
Mascul
talie mica
61-62 cm
cca. 50Kg
talie medie
63-64cm
talie mare
65-66cm (de dorit)
talie foarte mare
67-68cm
Femela
talie mica
56-57cm
cca. 42Kg
talie medie
58-59cm
talie mare
60-61cm (de dorit)
talie foarte mare
62-63cm
HERRA
HERRA
HERRA
HERRA
HERRA
HERRA
HERRA
HERRA
Rottwailer
Rottwailer
Rottwailer
Rottwailer
HERRA
HERRA
HERRA
HERRA


Comentarii album • 3
tomas 14 aprilie 2014  
foarte frumoasa ,sant o rasa deosebita ,
chiar asa cum se spune mai sus in istoricul despre rotwailer,
si noi detinem o pereche : masculul 2 ani Iris si Crista de 4 ani .
Raportează
crysy 15 aprilie 2014  
Aveti o pereche deosebita!
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.